Angolna különlegesség
Bornemissza Anna 1680-ból, való szakácskönyvéből. „Vond le az bőrit, s metéld darabokra. Főzd meg ...
Érdekel
Angolna paprikás egyszerűen
A megtisztított, megnyúzott angolnát jól megmossuk, kockákra vágjuk, és kissé besózzuk. Szalonnakockákat zsírjára pirítunk, ...
Érdekel
Angolna roston – kerti partik különlegessége
A feje alatt vágjuk el a gerincét, bőrét lehúzzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, ...
Érdekel
Angolna tepertő – Futó Elemértől
Gyorsan megnyúztam, alaposan átmostam az angolnákat majd ötcentis darabokra kockáztam mindegyiket. A fejét-farkát eldobtam, ...
Érdekel
Angolnapörkölt túrós csuszával
Hozzávalók: egy kiló angolna, 2 fej vöröshagyma, két darab paradicsom, 10 dkg zsír, 2 ...
Érdekel
Balatoni angolna hordós káposztában
Az angolna mellett a legfontosabb, hogy legyen minőségi hordós káposztánk. A többi adalék is ...
Érdekel
Lecsós sült angolnatekercs kukoricagánicával
Az angolnával szembeni ellenérzés a mai napig megvan, talán ez a recept és a ...
Érdekel
Nyársra húzott angolna
A hozzávalók szűk családi körben, csak ínyenceknek: 1 kiló angolna, 20 deka füstölt szalonna, ...
Érdekel
Pácolt angolna Zamárdiból
A lenyúzott halat feldaraboljuk, sózzuk, és egy órára páclébe tesszük. (Ecet, őrölt bors, apróra ...
Érdekel
Roston angolna raguval
A megnyúzott angolnát nagyobb darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és jól átsütjük. Vöröshagymát apróra vágunk, ...
Érdekel