sullo

Bőrén sütött süllő

Kifilézem, serpenyőben sütöm meg pici olajon. Ha már ropog a bőre, lejjebb veszem a ...
Érdekel

Bundás hal

 A hozzávalók: Négy szelet fogasfilé fűszerkeverékkel bedörzsölve, megborsozva, mustárral nagyon vékonyan bekenve. Négy darab ...
Érdekel

Citromos süllő római tálban

Hozzávalók: körülbelül 1 kilós süllő, só, szerecsendió, majoránna, fokhagyma, füstölt szalonna, vaj, citrom, halfűszerkeverék. ...
Érdekel

Csőben sült fogasfilé tavaszi körettel

Hozzávalók: 80 deka fogasfilé, 15 deka vaj, 8 deka liszt, 2,5 deci tej, 10 ...
Érdekel

Erdei gombával töltött fogas

Ahogy Futó Elemér elkészítette.. Kevés libazsíron megdinsztelte az apróra vágott hagymát, majd hozzáadta az ...
Érdekel

Fogas gazdagabban

A megtisztított és kibelezett, nagyjából egykilós süllőt sózzuk és borsozzuk. Hagyjunk neki egy kis ...
Érdekel

Fogas paprikás

Hagymát finomra vágunk, megpároljuk, rádobjuk a kifilézett fogas gerincét, és együtt pároljuk tovább. A ...
Érdekel

Fogas szerényen

Ami pedig az itt horogra kerített kékfarkúakat (süllő) illeti: a kifilézett süllőszeleteket – legalább ...
Érdekel

Fogas-saláta

Hozzávalók: 40-50 dkg nyers fogasfilé, 2 evőkanál kapribogyó levével együtt, só (ízlés szerint), 1 ...
Érdekel

Fogasfilé rákokkal

A fogasokat kifilézzük, fél centiméter vastagra vágjuk, besózzuk. Ha friss a fogas, akkor fóliába ...
Érdekel

Fogaskoktél

A hozzávaló 4 személyre: 30 deka fogasfilé, egy savanykás alma, fél citrom leve, egy ...
Érdekel

Hideg fogastekercs

Hozzávalók: 80 deka fogas színhús, 2 deka vaj, 10 deka vegyes zöldség, 5 deka ...
Érdekel

Koronás fogas

Végy egy szép szelet csopaki illetőségű fogas filét (ami csak kitartás és süllőző idő ...
Érdekel

Kősüllő rostélyon

A besózott halat olajba mártom és ráteszem a rostra, figyelve arra, hogy nehogy ráragadjon, ...
Érdekel

Mandulás fogasfilé petrezselymes burgonyával

A fogasfiléket besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Paprikás lisztben vékonyan megforgatjuk, és kevés köpült vajon ...
Érdekel

Süllő egészben sütve

Félkilósnál kisebb süllővel nem illik kezdeni. Lepikkelyezzük, kibelezzük, kiöblítjük, mindkét oldalát a gerincére merőlegesen ...
Érdekel

Süllőleves

Hozzávalók: 4 darab körülbelül 1,5 kg súlyú süllő filézés után maradt csontja, a pofahússal ...
Érdekel

Tejszínes-kapros fogasfilé

Hozzávalók 4 személyre: 80 deka fogasfilé, 8 deka vaj, csapott kanál liszt, 3 deci ...
Érdekel

Vegetáriánus haltál gazdagon

Hozzávalók 4 személyre: 60 deka fogasfilé, két darab főtt tojás, egy doboz kínai gomba, ...
Érdekel
ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!