Bőrén sütött süllő
Kifilézem, serpenyőben sütöm meg pici olajon. Ha már ropog a bőre, lejjebb veszem a ...
Érdekel
Bundás hal
A hozzávalók: Négy szelet fogasfilé fűszerkeverékkel bedörzsölve, megborsozva, mustárral nagyon vékonyan bekenve. Négy darab ...
Érdekel
Citromos süllő római tálban
Hozzávalók: körülbelül 1 kilós süllő, só, szerecsendió, majoránna, fokhagyma, füstölt szalonna, vaj, citrom, halfűszerkeverék. ...
Érdekel
Csőben sült fogasfilé tavaszi körettel
Hozzávalók: 80 deka fogasfilé, 15 deka vaj, 8 deka liszt, 2,5 deci tej, 10 ...
Érdekel
Erdei gombával töltött fogas
Ahogy Futó Elemér elkészítette.. Kevés libazsíron megdinsztelte az apróra vágott hagymát, majd hozzáadta az ...
Érdekel
Fogas gazdagabban
A megtisztított és kibelezett, nagyjából egykilós süllőt sózzuk és borsozzuk. Hagyjunk neki egy kis ...
Érdekel
Fogas paprikás
Hagymát finomra vágunk, megpároljuk, rádobjuk a kifilézett fogas gerincét, és együtt pároljuk tovább. A ...
Érdekel
Fogas szerényen
Ami pedig az itt horogra kerített kékfarkúakat (süllő) illeti: a kifilézett süllőszeleteket – legalább ...
Érdekel
Fogas-saláta
Hozzávalók: 40-50 dkg nyers fogasfilé, 2 evőkanál kapribogyó levével együtt, só (ízlés szerint), 1 ...
Érdekel
Fogasfilé rákokkal
A fogasokat kifilézzük, fél centiméter vastagra vágjuk, besózzuk. Ha friss a fogas, akkor fóliába ...
Érdekel
Fogaskoktél
A hozzávaló 4 személyre: 30 deka fogasfilé, egy savanykás alma, fél citrom leve, egy ...
Érdekel
Hideg fogastekercs
Hozzávalók: 80 deka fogas színhús, 2 deka vaj, 10 deka vegyes zöldség, 5 deka ...
Érdekel
Koronás fogas
Végy egy szép szelet csopaki illetőségű fogas filét (ami csak kitartás és süllőző idő ...
Érdekel
Kősüllő rostélyon
A besózott halat olajba mártom és ráteszem a rostra, figyelve arra, hogy nehogy ráragadjon, ...
Érdekel
Mandulás fogasfilé petrezselymes burgonyával
A fogasfiléket besózzuk, kicsit állni hagyjuk. Paprikás lisztben vékonyan megforgatjuk, és kevés köpült vajon ...
Érdekel
Süllő egészben sütve
Félkilósnál kisebb süllővel nem illik kezdeni. Lepikkelyezzük, kibelezzük, kiöblítjük, mindkét oldalát a gerincére merőlegesen ...
Érdekel
Süllőleves
Hozzávalók: 4 darab körülbelül 1,5 kg súlyú süllő filézés után maradt csontja, a pofahússal ...
Érdekel
Tejszínes-kapros fogasfilé
Hozzávalók 4 személyre: 80 deka fogasfilé, 8 deka vaj, csapott kanál liszt, 3 deci ...
Érdekel
Vegetáriánus haltál gazdagon
Hozzávalók 4 személyre: 60 deka fogasfilé, két darab főtt tojás, egy doboz kínai gomba, ...
Érdekel