A bőrös halászlé
Egy személyre fél kiló tisztított halszelettel számolunk, tehát a fej és a farok nem ...
Érdekel
A petyek – halászlé különlegesség Fonyódról
Hozzávalók: pontyszeletek, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, őrölt pirospaprika, fokhagyma, só, zsiradék. Elkészítése: Először a lecsós ...
Érdekel
Balatoni halászlé passzírozva
Nagyobb pontyot vagy harcsát megtisztítunk, a ponty fejéből a keserűfogát eltávolítjuk, a halakból nagyobb ...
Érdekel
Becce-hegyi vörösboros halászlé
Dörgicsén, Tóth Vendel Becce- hegyi présházában nem pörkölt, halászlé rotyogott a bográcsban… – Úgy ...
Érdekel
Horváth József Elek feljegyzése a Keszthely környéki halászléről (1828)
“Visszamennénk a szőlőhegybe egy szíves keszthelyi lakoshoz halászlére meghívatva. Ennek mi Vas vármegyében csak ...
Érdekel
Kopácsi halászlé (Horvátország)
A Drávaszögben a kopácsiak a leghíresebb halfőzők. Nyaranként a környéken minden héten van halfőző ...
Érdekel
Örvényesi korhely halászlé
Jól sejtettem, mert nem szokványos halászlé készült hanem „korhely” a javából. Amihez nemcsak többféle ...
Érdekel
Rábaközi halászlé
A mester pontyból, kárászból, keszegből, fogasból és az erőteljesebb ízű csukából főzött nagyon kevés ...
Érdekel
Szenci halászlé
Két liter napraforgó olajban megpárolok 5 kiló apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadok 3 kiló ...
Érdekel