ponty

Csíptetős ponty

A pontyot a hátán bontjuk fel, ügyelve arra, hogy ne vágjuk el a belét. ...
Érdekel

Csuhás pontyleves

Finomra vágott vöröshagymát vajban megpárolunk, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, majd az ujjnyi ...
Érdekel

Dalmát ponty – Csönge Feri módon

A ponty egyedi elkészítésének szép példája a dalmát ponty. Hazai konyhánkon a pontyfilét többnyire ...
Érdekel

Fránya ikra

A hozzávalók: kell két-három hasas ponty ikrája. Tegye egy rendesebb csuporba, vágjon nádszálat, az ...
Érdekel

Halkrém – Tóth István alpolgármester leleménye

A pontyot kifilézzük, felfüstöljük, füstölés után a bőrét lehúzzuk, a szálkákat eltávolítjuk. Turmixgépbe tesszük, ...
Érdekel

Halleves spanyol módra

A hozzávalókról: ahogy láttam, nagyjából kilónyi filézett ponty, három darab vöröshagyma, nagyobb padlizsán, két ...
Érdekel

Haltöpörtyű

A pontyszeleteket felkockázták, lesózva félórát állni hagyták, majd törött borsos paprikás lisztbe forgatták, végül ...
Érdekel

Karácsonyi kék hal

A pontyot megtisztítjuk, patkó alakura szeleteljük, de a külső nyálkaréteget rajta hagyjuk. A sózás nélküli ...
Érdekel

Kemencés tepsis ponty zöldfűszerekkel – Csönge Ferenc leleménye

Horgász kell hozzá, nem is akármilyen, hiszen a terítékre kerülő ponty minimum 6-7 kilós ...
Érdekel

Mandulás pontyfilé citromos salátával

Hozzávalók: 4 szelet tenyérnyi nagyságú pontyfilé, 20 dkg reszelt mandula, 1 darab citrom, 20 ...
Érdekel

Padlizsánkrémleves haltepertővel

Hozzávalók 4 személyre: 8 deka vaj, egy fej vöröshagyma, négy nagydarab padlizsán, zöldségleves alap, ...
Érdekel

Ponty arácsi módra

A halszeleteket előkészítjük, megsózzuk. Füstölt szalonnából vékony csíkokat, gombából apró cikkeket szelünk. A halat ...
Érdekel

Ponty aszalt szilvával

Hozzávalók: 1 kiló ponty, legalább 40-50 deka aszalt szilva, egy bögre citromos-cukros tea, 1 ...
Érdekel

Ponty bőséggel

Egy megfelelő nagyságú edény aljára kövér sonkaszeleteket rakunk, majd ráaprítunk néhány meghámozott, megmosott burgonyát. ...
Érdekel

Ponty fokhagymás tejben

A nagyjából négykilós tükörpontyot megpucolta és sóban egy órán át állni hagyta. Ebben eddig ...
Érdekel

Pontybaligány

Hozzávalók 5 fő részére: 1 kiló pontyfilé, 5-5 deka sárgarépa és kelkáposztalevél, 4-5 szál ...
Érdekel

Pontyfasírt

A pontyfiléket apró lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. Vöröshagymát apróra vágunk, és petrezselyemmel együtt olajon ...
Érdekel

Pontytöpörtyű kicsit másként

Kockára vágva, paprikás lisztbe forgatva bő zsírban sütötték 3-4 perc alatt a halászok. Ha ...
Érdekel

Potyka szaftosan

A jó pontyétel egyik titka a megfelelő súlyú potyka, öreg barátunk is 2.5 kg-os ...
Érdekel

Rácponty Krúdy Gyulától

„A megtisztított halat feldaraboljuk, megsózzuk, megpaprikázzuk és megtűzdeljük vékony szalonnával. Kikent tepsibe 1 kg ...
Érdekel
ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!