Supedlalé 44. oldal
Az egyik legegészségesebb húsú hal, amely kellő konyhai gyakorlás után ízvilágban még a ponttyal is felveszi a versenyt. —
Akár sütjük, főzzük, grillezzük a felhasználás előtt pácoljuk be! Kevés olajat, zúzott fokhagymát, őrölt szerecsendiót, apróra vágott petrezselymet, vegetát vagy sót használjunk. Ebben érleljük hideg helyen a húst, ami könnyen emészthető, energiatartalma alacsony, fehérjetartalma 16-18%.
Ha pörköltet készítünk belőle, a busafilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel és áttört fokhagymával összekeverjük, hideg helyen érleljük. a többi már megy magától, elkészítjük a szokásos pörkölt alapot, apró kockára vágott hagymát, zöldpaprikát pirítunk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük kevés vízzel, kockára vágott paradicsomot adunk hozzá, és jól megdinszteljük. Amikor már sűrű a szaftja beletesszük a halat. Figyeljünk, nem kell sokáig főzni, gyorsan megpuhul a hús. Ízlés szerint tejföllel, ha szeretjük, apróra vágott kaporral, nokedlival vagy tésztával tálaljuk.