Supedlalé 94. oldal
Hozzávalók: 80 deka fogasfilé, 15 deka vaj, 8 deka liszt, 2,5 deci tej, 10 deka óvári sajt, 4 tojás, só csipetnyi őrölt bors, kevés szerecsendió, 8 darab egész burgonya, 2 paradicsom, kis doboz zöldbabkonzerv, kis doboz felezett őszibarackkonzerv, 1 csomag petrezselyem.
A filék mindkét oldalát sóval bedörzsölve, majdnem pirosra sütjük. Lapátkanállal kiszedve a vajat lecsepegtetjük, tűzálló jénai tálba tesszük. Elkészítjük a besamelmártást: a vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet is, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk, őrölt szerecsendióval, őrölt fehér borssal és reszelt óvári sajttal fűszerezzük, a mártást tojássárgájával dúsítjuk. A jénai tálba tett sült halfilét bevonjuk a besamelmártással, tetejét meghintjük egy kis reszelt sajttal, és 120 Celsius-fokos sütőben pirosra sütjük. A burgonyákat közben meghámozzuk, egészben megfőzzük. A konzerv zöldbabot leszűrjük, vajon áthevítjük, beledobjuk a kockára vágott őszibarackkonzervet és a kockára vágott paradicsomot. Picit átforgatjuk, és tálaljuk. Tányérra tesszük a kész halat, mellé halmozzuk a ragut, melyre főtt tojást reszelünk, és végül a burgonya következik, melyet megszórunk petrezselyemmel.