Supedlalé 115. oldal
A megtisztított és kibelezett, nagyjából egykilós süllőt sózzuk és borsozzuk. Hagyjunk neki egy kis időt, közben vágjunk félcentis csíkokra füstölt szalonnát és hasonlóképpen sampinyon gombát. Filézőkéssel a süllő hátán és oldalán lyukakat szúrunk, késpengével ügyesen kifeszítjük a lukakat, és beléjük dugjuk a gomba- és szalonnacsíkokat. A tepsit, amibe a süllő kerül, kivajazzuk. Készítsünk elő majoránnát és apróra vágott petrezselymet. A sütőben a süllő gyakori vajjal történő locsolgatás mellett nagyjából negyven perc alatt elkészül. Majoránnát vagy petrezselymet csak a sülés utolsó fázisában hintsünk rá. Köretnek megteszi a burgonyapüré, de illik mellé a hagymás burgonyasaláta is. Többnyire fehérbort isznak hozzá, én javaslom a dörgicsei rizlinget.