Supedlalé 50. oldal
Egyelőre érjük be két kisebb menyhallal, két fej vöröshagymával, kevéske olajjal, zsírral, vagy ami a legjobb lenne, hájjal. Szükség lesz félkiló savanyú káposztára, egy pohár almalére, kanál lisztre, jó pohár tejfölre, egész borsra, babérlevélre, fokhagymára.
A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk az epéjét, amely (figyelem!) a menyhalnál nagy, és azt el kell választani a májától. Ezután vágjuk apróra a halakat a májukkal együtt. Az egészet hagyjuk tíz percig állni, majd mindkét oldalukon kenjük be durvább sóval és süssük ki forró zsírban, vagy olajban. Karikára vágott vöröshagymát hájon vagy zsíron párolunk, savanyú káposztával, babérlevéllel, fokhagymával, fekete borssal, nagyjából tíz percig, közben adjuk hozzá az almalevet. Az így előkészített káposztát terítsük szét a tepsiben, tegyük rá a haldarabokat, az egészet öntsük le tejföllel, amelyet kevés liszttel elhabartunk. Hintsük meg zsemlemorzsával, tegyünk rá vajdarabkákat, és süssük meg szép aranysárgára a sütőben.