Supedlalé 104. oldal
Elkészítés: a pontyszeleteket leöblítjük, letörölgetjük, citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borssal meghintjük, és félórát pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják.
A panírozáshoz a tojásokat felverjük a tejjel, a zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a halszeleteket, és olajban, közepes hőfokon pirosra sütjük mindkét oldalát.
A krumplit egészben, sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk hűlni, meghámozzuk. A hagymákat félbevágjuk, hosszúkásra szeleteljük, olívaolajon sóval, borssal megdinszteljük, (5-6 perc), majd a teljesen kihűlt és karikára vágott krumplihoz adjuk. Erőteljesebb salátalevet készítünk, és annyit öntünk a salátára, amennyi ellepi. Borsozzuk, óvatosan összekeverjük, és hagyjuk érlelődni. Étkezés előtt célszerű megkóstolni, mert a krumpli a fűszereket magába szívja, szükség szerint azokat pótoljuk.