Supedlalé 177. oldal

A lepikkelyezett, megtisztított halat – aminek kivették a kopoltyúit – sózták, borsozták, leöntötték citromlével, majd bekenték pirospaprika és olaj keverékével. Apróra vágott hagymát pároltak, kockára vágott kaliforniaipaprika-darabokkal, champion gombával, amit szeletekre vágtak. Kockára vágott sárgarépa és gyökér, őrölt dió, só, törött bors, reszelt fokhagyma, apróra vagdalt zellerlevél, koktélparadicsom-darabok és őrölt kapribogyó adta az ízesítést. Nagyjából félóra alatt elkészült a tölteléknek való, amit kihűtöttek, rizzsel és két friss tojással összekevertek. Megkóstoltam a tölteléket, különleges lett. Betöltötték vele a pontyot, hústűkkel lezárták, és berakták az olajjal kikent cserépedénybe, majd a sütőbe. Sütés közben néhányszor óvatosan megfordították a potykát, és amitől elállt szemem-szám, többször meglocsolták rummal.

Megszakítás