A hozzávalók: nagyjából harminc dkg füstölt pisztrángfilé, három dl tej,(a beáztatáshoz) 2 kisebb gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 25 dkg juhtúró, só tényleg csak késhegynyi őrölt fekete bors.

A fortély: a füstölt pisztráng bőrét óvatosan lehúzzuk, a benne lévő szálkákat kiszedjük. A filéket tálba tesszük és két órán át áztatjuk, időnként megforgatjuk. Kivesszük, lecsepegtetjük, megszárogatjuk. A megpucolt fokhagymákat és az újhagymát finomra vágjuk. A juhtúrót a füstölt hallal szitán áttörjük, jól kikeverjük, borssal, sóval ízesítjük. Vékonyra vágott bagettre vagy barna kenyér korongokra kenve tálaljuk. Készítettem már csak magamnak, el is teltem vele, de az igazi, ha vendégnek kínálhatom hozzáillő borral. Káptalantóti és Hegymagas istenáldotta szép hely, hogy fokozzam  az élvezetet, fájó szívvel kibontottam az első üveg Tabunellot.

Forrás: Borban fürdik a hal: 53. oldal 

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!