Visszatérő vád a csuka ellen, hogy a húsa száraz. Amiben van igazság, de lehet rajta változtatni megfelelő fortéllyal. Különféle zöldséget, vöröshagymát, sót, borsot és burgonyát vízben megfőzünk, majd leszűrjük. A megpucolt csukát tepsibe tesszük és a zöldséges léből annyit öntünk rá, hogy ellepje. Maroknyi őrölt diót, finom lisztel, és vízzel olyan arányban keverünk el, mint a sűrű tejfelt. Ezt tetszésszerinti cukorral belehabarjuk a lébe. Még egyszer felforraljuk s tálaljuk.

Jó ez a recept harcsa vagy fogas elkészítéséhez is, csak azokhoz, hántolt mandulát teszünk, dió helyett és reszelt tormával tálaljuk.

Borban fürdik a hal: 96. oldal

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!