kemencés töltött pontyElőkészítés, férfi munka: egy kb. 1,8 – 2 kg súlyú pontyot megtisztítunk és lebontjuk a gerincről, sózzuk és pihentetjük.

Elkészítés,  nálunk a női  feladat:

5 dkg vajon megpárolok egy közepes nagyságú aprított vöröshagymát, teszek hozzá 3 kisebb gerezd aprított fokhagymát, megszórom  fűszeres  sóval,  egy csipet borssal egy maréknyi apróra  vágott petrezselyemzölddel, teszek hozzá egy kisdoboz  sertésmájkrémet és kihűtöm. Áztatok 4 db szikkadt zsemlét, hozzárakom  a már kihűlt keveréket és 2 – 3 db tojást, összekeverem és a hal belsejébe töltöm. A maradék tölteléket pedig köréje rakom. 140 fokon sütöm kb. 30 percig, majd beterítem sajtszeletekkel/reszelt sajttal és addig sütöm amíg a sajt ráolvad – kb. 10 perc.

Forrás: Postánkból rovat – Lichtenstein Marika – György levele

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!