Hozzávalók: süllő, vaj, só, fehérbors, darált mandula, fehérbor, bors, liszt, tej, sajt, kenyér.
A fortély: Nem bonyolult étek, talán a mandulamártás az, amihez kicsit több figyelem kell. A megtisztított süllőút sózzuk, borsozzuk, aztán állni hagyjuk.
Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról. A kősüllőt vajon többször locsolgatva megsütjük, a kenyérszeletekből éket vágunk, szárazon megpirítjuk. Tálra helyezzük az ékre rakott kövest, a mandulamártást kisebb tálban mellé tesszük.
Borban fürdik a hal: 119. oldal