Hozzávalók: 1db kősüllő, só, füstölt szalonna, fokhagyma, zsír, tejföl, citrom
A fortély: A megtisztított kövest beirdaljuk. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval. A szalonnát felcsíkozzuk, 4 db fokhagymagerezdet félbevágunk, a többit összezúzzuk. A szalonnacsíkokat és a felezett fokhagymákat elosztjuk az irdalásokban. Megfelelő méretű tepsit kizsírozunk, belerakjuk az előkészített halat. Nagyjából 30 perc kell neki, hogy majdnem megsüljön, közben,- ugyan nem szorul rá,- nem árt saját zsírjával locsolgatni. A maradék fokhagymát összezúzzuk, tejfölben elkeverjük és a sütés utolsó fázisában az ízesített tejföllel végig locsoljuk, majd készre sütjük.
Ha van otthon halastálunk (ovális) arra tesszük, megtiszteljük néhány citromkarikával, friss rozmaring ággal díszítjük petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Borban fürdik a hal: 62. oldal