Nem a mienk az első feltalálás dicsősége, hiszen a Sertéscsülök Pékmester módon már befutotta szédületes pályáját. Ebből okulva jött az ötlet, készítsük el pontyból is ezt a tartalmas laktató ételt.
A hozzávalók: nagyjából 80 dkg – 1 kg pontyszelet, vöröshagyma, petrezselyemzöld, őrölt bors, burgonya, só, zsír.
A fortély: A besózott halszeleteket pirosra sütjük (mindkét oldalát!) majd tálalóedényben melegen tartjuk. A megpucolt burgonyát másfélcentis hasábokra vágjuk, majd bő forró zsírban pirosra sütjük. A megtisztított vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk. A kisült burgonyát és a vöröshagymát összekeverjük őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a halszeletekre halmozzuk.
Borban fürdik a hal: 74. oldal