A hozzávalók: angolna legalább egy kilós, vaj citrom, só, cayenne bors, fehérbor, hal alaplé.
A megnyúzott kibelezett angolnát egyforma darabokra vágom, majd cayenne borssal és sóval ízesítem. A vajat felhevítem, beleteszem az angolna darabokat szűrt citromlével és száraz fehér borral meglocsolom, majd a hal alaplével felengedve, sütőbe téve megpárolom. Zöldségköret és főtt burgonya passzol hozzá, de még megfejelem egy kis citrommártással. A citrommártás az egyik kedvencem sokféle módon készül, én az alábbit szeretem.
Hozzávalók: vaj, liszt, víz, fehérbor, citromhéj, citromlé, só, cukor, tojássárgája.
Fortély: Vajból, lisztből világos rántást készítek, felöntöm kevés vízzel, borral kicsit bátrabban, hozzáadom a finomra reszelt citromhéjat, megsózom és sűrű mártást főzők belőle. Ha kész, citromlével, cukorral ízesítem, végül belekeverem a borral higított tojássárgáját. A citrommártás nemcsak színben-ízben tesz hozzá, de érzelemben is.
Borban fürdik a hal: 128. oldal