Supedlalé 155. oldal
Hozzávalók: legalább 2 kiló amur, 60 deka vöröshagyma, fél kiló zöldpaprika, fél kiló paradicsom, só, fűszerpaprika, 2 hosszú, hegyes (kosszarvú), csípős zöldpaprika.
A bogrács aljába került a megtisztított, négyfelé vágott amurfej, majd egy sor vöröshagyma, föléjük a patkók szép sorban. Megsózta, meghintette a fűszerpaprikával (kalocsai a javából), aztán újabb rétegezés következett már karikára vágott zöldpaprikával, szeletelt paradicsommal, amurpatkókkal. Annyi víz került rájuk, hogy éppen ellepte őket, aztán rákarikázta vékonyan a csípős zöldpaprikát. Mielőtt felrakta volna a bográcsot az állványra, megvárta, míg kellő parázs gyűlik össze, akkor indult az amurpaprikás főzése. Nagyjából egy órán át tartott, lassú tűzön, időnként rázogatva.