angolna

Angolna citrommártással

A hozzávalók: angolna legalább egy kilós, vaj citrom, só, cayenne bors, fehérbor, hal alaplé. ...
Érdekel

Angolna különlegesség

Bornemissza Anna 1680-ból, való szakácskönyvéből. „Vond le az bőrit, s metéld darabokra. Főzd meg ...
Érdekel

Angolna paprikás egyszerűen

A megtisztított, megnyúzott angolnát jól megmossuk, kockákra vágjuk, és kissé besózzuk. Szalonnakockákat zsírjára pirítunk, ...
Érdekel

Angolna roston – kerti partik különlegessége

A feje alatt vágjuk el a gerincét, bőrét lehúzzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, ...
Érdekel

Angolna tepertő – Futó Elemértől

Gyorsan megnyúztam, alaposan átmostam az angolnákat majd ötcentis darabokra kockáztam mindegyiket. A fejét-farkát eldobtam, ...
Érdekel

Angolnapörkölt túrós csuszával

Hozzávalók: egy kiló angolna, 2 fej vöröshagyma, két darab paradicsom, 10 dkg zsír, 2 ...
Érdekel

Balatoni angolna hordós káposztában    

Az angolna mellett a legfontosabb, hogy legyen minőségi hordós káposztánk. A többi adalék is ...
Érdekel

Hideg pácolt angolna

A hozzávalók: angolna, tojás, liszt, ecet, só, cukor, babérlevél, mustár, étolaj. A fortély: Vízben ...
Érdekel

Lecsós sült angolnatekercs kukoricagánicával

Az angolnával szembeni ellenérzés a mai napig megvan, talán ez a recept és a ...
Érdekel

Nyársra húzott angolna

A hozzávalók szűk családi körben, csak ínyenceknek: 1 kiló angolna, 20 deka füstölt szalonna, ...
Érdekel

Pácolt angolna Zamárdiból

A lenyúzott halat feldaraboljuk, sózzuk, és egy órára páclébe tesszük. (Ecet, őrölt bors, apróra ...
Érdekel

Roston angolna raguval

A megnyúzott angolnát nagyobb darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és jól átsütjük. Vöröshagymát apróra vágunk, ...
Érdekel
ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!