Gyorsan megnyúztam, alaposan átmostam az angolnákat majd ötcentis darabokra kockáztam mindegyiket. A fejét-farkát eldobtam, a gémek már vitték is. Sóval bedörzsöltem, addig álltak benne, míg a háromlábú vaslábas alatt a tűz parázzsá vált. Volt egy kis maradék libazsírom, abból raktam alájuk, megforgattam benne őket, egy kis törött borsot is szórtam rájuk, hogy jobban essék majd a pálinkám nektek, aztán lassú tűzön ilyenre sütöttem őket. Előtte is meg utána is igyatok a pálinkából, jót tesz az emésztésnek.

Forrás: Supedlalé és a teflonos keszeg: 72. oldal  /  Borban fürdik a hal: 191. oldal

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!