Supedlalé 33. oldal
Hozzávalók: egy kiló angolna, 2 fej vöröshagyma, két darab paradicsom, 10 dkg zsír, 2 darab zöldpaprika, fokhagyma, fűszerpaprika, só.
Fortély: A megtisztított angolnát kétcentiméteres darabokra vágjuk. A kockára vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pároljuk, majd megszórjuk fűszerpaprikával és rádobjuk az angolna darabokat. Kevés vízzel pároljuk, sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Párolás közben hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor a tálra forró túrós csuszát halmozunk, és mellé tesszük az angolnapörköltet. A csusza legyen minőségi széles levelű, tépnivaló, ne a boltokban kapható szabvány, ami többnyire nem tud tisztességesen megfőni, inkább elázik.