Az angolna mellett a legfontosabb, hogy legyen minőségi hordós káposztánk. A többi adalék is fontos, többek közt a füstölt szalonna, a házi sonka, de megteszi a füstölt csülök is, aztán zsír, só, pirospaprika, vöröshagyma, tejföl.
A jó házi füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírján megpíritjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a kisebb kockára vágott házi sonkát, pirospaprikát, ügyelünk rá, hogy nehogy odaégjen, majd rátesszük a kimosott hordós káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, figyelünk rá, nehogy elfője, majd majdnem készre főzzük. Ezután beletesszük az ujjnyi vastagra vágott angolnát, együtt pároljuk őket, majd tejföllel meglocsoljuk. Adjunk nekik időt, hogy összeforrjanak.
Forrás: Borban fürdik a hal: 61. oldal