A hozzávalók: bőr nélküli busa filé, füstölt szalonna, vaj, vöröshagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, főtt burgonya, tojás, zsemlemorzsa.

A fortély: A filékből megküzdve vele nemcsak a nagyobb, de a kisebb szálkákat is kiszedjük, nagyjából másfél centis kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük, majd szűrőlapáttal a pörcöt kiszedjük belőle. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk az előzökhöz, sóval, borssal ízesítjük, pirospaprikával fűszerezzük. A burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük, és a tojásokkal együtt a fűszeres halhoz keverjük. Kicsit állni hagyjuk, közben kisebb tepsit kivajazunk (én a kisütött szalonna zsírjával szoktam a vajat helyettesíteni), aztán a halas anyagot hosszúkás cipóra formáljuk. A tetejét kevés zsemlemorzsával meghintjük, a maradék szalonna zsírral meglocsoljuk, majd közepesen forró sütőben nagyjából negyvenöt percig sütjük. Ha kész felszeleteljük hidegen vagy melegen egyaránt remek étel. Nemcsak kovászos uborka, de friss paradicsomsaláta is nagyon illik mellé.

Borban fürdik a hal: 137. oldal

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!