balin káposztaágyonA megtisztított balint a szálkák mellett olló segítségével kiterítjük. Nagyon fontos, hogy ne irdaljuk be! A balin amúgy is kellően szálkás, az irdalás nem tesz jót a szálkásságnak. Minden pároló, sütő, grillező hal lelke a só, ne spóroljunk vele. A tepsi alját kikenjük kisütött szalonna zsírjával, rátesszük a nem kicsavart, de kissé kinyomkodott savanyú káposztát, majd rátesszük a kiterített halat, amit megszórtunk a kertünk vagy a szomszéd kertjének zöldjeivel petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, egy kis zeller karikára vágva. A balint beburkoljuk bacon szalonnával. Teszünk mellé, ha van otthon, cikkekre vágott gombát, zöldpaprikát, néhány karika paradicsomot már csak a látvány kedvéért is. Az így elkészített balint betesszük a kemencébe és roppanósra sütjük.

Jásdi Istvánék csopaki hegybora lehetőleg 2023-as, csodát tesz vele.

Forrás: Postánkból rovat – Csönge Ferenc, Akali Halasnap 

 

ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!