A hozzávalók: Négy szelet fogasfilé fűszerkeverékkel bedörzsölve, megborsozva, mustárral nagyon vékonyan bekenve. Négy darab közepes burgonya, liszt, olaj, citrom.
A fortély: A burgonyákat meghámozom, lereszelem, majd alaposan kinyomkodom. Erre ügyelni kell, mert ha túl vizesen hagynám, nem tapadna a halra, és sütéskor leválna. A megfűszerezett halat lisztbe hempergetem, majd beleforgatom a lereszelt burgonyába, amit óvatosan kissé rá is nyomkodom. Bő forró olajban megsütöm aranybarnára. Ha van türelmem, akkor készítek mellé egy kis majonézes almát. Az almát meghámozom, kockára vágom és belekeverem a majonézbe. Majonézt lehet készen kapni én azért megkóstolom és utána ízesítem. Ha nem magam vagyok, a vendég tiszteletére úgy szedem tányérra, hogy salátalevelekkel díszítem.
Forrás: Borban fürdik a hal 95. oldal