Supedlalé 87. oldal
A két kiló körüli busát megtisztítjuk, beirdaljuk, homlokát hegyes késsel beszúrjuk, felhasítjuk úgy, hogy a száját már nem vágjuk át. Egy kiló meghámozott burgonyát centi vastag szeletekre vágunk. Hagyományos tepsit kizsírozunk, előkészítünk nyolc szelet ujjnyi vastag füstölt szalonnát, és kockára vágunk négy fej vöröshagymát. A halat a tepsibe rakott szalonnákra helyezzük. Körberakjuk burgonyaszeletekkel, majd a tepsi négy sarkába egy-egy szalonnaszeletet teszünk. Ha volt a halnak ikrája vagy teje, azt a fejbe a kopoltyúfedő alá helyezzük. A hal gyomrába egy szelet szalonna kerül a többi helyet a kockára vágott hagymával töltjük ki. A maradék szalonnát a hal tetejére tesszük. A busa testére öt-hat, a szalonna szeletre egy-egy késhegynyi mustárt teszünk. Három deci vízben egy kanál ecetet, sót, borsot és paprikát elkeverünk, ennek a felével a halat és a burgonyát meglocsoljuk. Három deci tejfölt is rákanalazunk, majd az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Az ízesített páclével negyedóránként meglocsoljuk. Negyvenöt perec alatt készül el, tálaláskor tejfölt adunk rá, amelybe pirospaprikát kevertünk.