Supedlalé 87. oldal

A két kiló körüli busát megtisztítjuk, beirdaljuk, homlokát hegyes késsel beszúrjuk, felhasítjuk úgy, hogy a száját már nem vágjuk át. Egy kiló meghámozott burgonyát centi vastag szeletekre vágunk. Hagyományos tepsit kizsírozunk, előkészítünk nyolc szelet ujjnyi vastag füstölt szalonnát, és kockára vágunk négy fej vöröshagymát. A halat a tepsibe rakott szalonnákra helyezzük. Körberakjuk burgonyaszeletekkel, majd a tepsi négy sarkába egy-egy szalonnaszeletet teszünk. Ha volt a halnak ikrája vagy teje, azt a fejbe a kopoltyúfedő alá helyezzük. A hal gyomrába egy szelet szalonna kerül a többi helyet a kockára vágott hagymával töltjük ki. A maradék szalonnát a hal tetejére tesszük. A busa testére öt-hat, a szalonna szeletre egy-egy késhegynyi mustárt teszünk. Három deci vízben egy kanál ecetet, sót, borsot és paprikát elkeverünk, ennek a felével a halat és a burgonyát meglocsoljuk. Három deci tejfölt is rákanalazunk, majd az egészet előmelegített sütőbe tesszük. Az ízesített páclével negyedóránként meglocsoljuk. Negyvenöt perec alatt készül el, tálaláskor tejfölt adunk rá, amelybe pirospaprikát kevertünk.

Megszakítás