Supedlalé 171. oldal

Hozzávalók: 4 darab konyhakész (megpucolt, megtisztított, kibelezett) pénzes pér, só, frissen őrölt fekete bors, olívaolaj, citrom, egy kis marék rozmaringág, egy spéci halsütőkosár (én inkább rácsnak hívnám). Boszniában úton-útfélen mindenhol grilleznek, kultusza van a grillezésnek, itt is percek alatt elkészült a parázs a grillsütőben. A péreket nyissuk ketté, a belsejüket sózzuk, borsozzuk, majd hajtsuk össze, és kívülről kenjük be olajjal. A citromokat vágjuk szeletekre. A halsütő kosarat rakjuk ki citromszeletekkel, és tegyük rá a halat. A maradék citrommal fedjük be a halat. Csukjuk be a kosarat. A rozmaringágakat dobjuk a parázsra. A halat süssük 8-10 percig. Közben forgassuk a kosarat. Vegyük le a grillről, és nyissuk ki. Vegyük le a citromokat a halakról, és dobjuk ki. Emeljük ki a halakat, tegyük tányérra, és tálaljuk.

Megszakítás