Supedlalé 122. oldal

Hozzávalók 4 személyre:100 gramm harcsafilé, olívaolaj, 40 gramm vaj, egy gerezd fokhagyma, 400 gramm csalánlevél, egy gerezd fokhagyma, egy deciliter tejszín, só, bors, vaj. Gumikesztyűs kézzel szedünk egy zacskó csalánt. A legfelső, legzsengébb leveleket leszedjük a szárról, a szárat nem használjuk fel. A leveleket megmossuk, és egy késsel felaprítjuk. Vajon megpíritjuk az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadjuk a csalánleveleket, és öt percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd további öt percig főzzük, a végén botmixerrel pürésítjük.

A harcsaszeleteket besózzuk, felforrósított olívaolajos serpenyőben sütni kezdjük az egyik oldalán (ha bőrös a harcsaszelet, akkor a bőrös oldalán kezdjük a sütést). Hozzáadjuk a vajat és a szeletekre vágott fokhagymát. Tovább sütjük egy-két percig, majd levesszük a tűzről. Pár perc pihentetés után tálaljuk. (Esetleg bazsalikomos olívaolajjal meglocsolhatjuk.) Tálaláskor a csalánfőzeléket tányérba szedjük, majd ráhelyezzük a harcsaszeleteket. Díszíthetjük, citromgerezddel, bazsalikomlevéllel.

Megszakítás