Supedlalé 97. oldal

A csukát megnyúzta a szokásos módon, nyakánál körbevágta, majd lehúzta a bőrét. Kifilézte, és kisebb kockákra vágta, majd következett a fortély. A póréhagymát vékony karikára vágta, olívaolajon megpárolta, majd karikára vágott sárgarépa és gyökér került rá ugyanannyi zellerkockával, mint az említett zöldségek. Együtt párolta őket, sóval, törött borssal, sáfránnyal ízesítette, majd amikor kellően megpuhultak, hozzáadta a kifilézett, kockára vágott csukadarabokat. Rövid ideig együtt főttek, majd az egészet botmixerrel összetörte, kókusztejet adott hozzá, és beforralta. A maradék kockára vágott csukadarabokat megsózta, borsozta, kevés zsíron ropogósra sütötte, és a leveshez adta betétnek. Nekem, aki káposztás, fokhagymás, baconos és még ki tudja, hányféle csukaétekhez vagyok szokva, meglepetés volt a leves selymessége, savanykássága, amiben nyilván szerepe volt a kókusztejnek.

Megszakítás