ahogy Futó Elemér elkészítette
Supedlalé 6. oldal
Kevés libazsíron megdinsztelte az apróra vágott hagymát, majd hozzáadta az apróra összevágott vargányát, fokhagymát és a frissen szedett kakukkfű ágacskákat. Együtt párolta, sóval, törött borssal ízesítve, majd rálöttyintett kevés fehérbort csak az íze kedvéért. Hagyta elpárologni az alkoholt, megszórta összevágott petrezselyemmel pici lángon együtt párolta, aztán a tűzhely szélére húzta. Hidegen is érnek,- mondta,- aztán a másfélkilós forma fogasról kis kaparóval leszedte a pikkelyt, kibelezte, a belsejét megsózta. – – –
Van egy kis húsos szalonnám szeletelve, Vörsről hoztam a hentes cimborától, aki a disznó oldalából hasítja, füstöli, kicsinyként betakarom vele a fogast, aztán mehet a sütőbe. Délre mire a harangszó is megérkezett, az asztalon párolgott a ropogósra sült fogas, aminek emléke, íze ma is itt van a számban.