Supedlalé 79. oldal
Hagymát finomra vágunk, megpároljuk, rádobjuk a kifilézett fogas gerincét, és együtt pároljuk tovább. A fogas húsa rendkívül omlós, a gerinc is hamar párolódik, ezért rövid idő után félrehúzzuk, a gerinceket kivesszük és leszedjük róla a megpárolt fogas-húst. A húst visszatesszük a hagymára, meghintjük pirospaprikával, sóval, fokhagymával ízesítjük, vízzel felengedjük, és készre főzzük. A közben elkészített és kockára vágott fogasfiléket vajon hirtelen megpirítjuk és a korábban elkészített paprikás mártásba tesszük. Vele egyidőben néhány friss gombát kisebb kockára vágunk (a tönköt sem szedjük ki belőle, hanem avval együtt vágjuk négyfelé majd apróbb kockára) vajon megpirítjuk és azt is hozzátesszük. Mindezt egy kevés rozmaringgal megbolondítjuk, majd tejfeles habarással sűrítjük.
Galuskával fenséges.