Supedlalé 78. oldal
A hozzávaló 4 személyre: 30 deka fogasfilé, egy savanykás alma, fél citrom leve, egy paradicsom, egy fejes saláta, 4 deciliter majonéz, egy kávéskanál brandy, egy deciliter habtejszín, 2 db tojás, egy zöldpaprika, friss petrezselyemlevél, kaviár a díszítéshez. Sós vízben megfőzöm a halfilét, majd kiveszem, hagyom kihűlni. A tojásokat megfőzöm negyedekre szeletelem. Kis kockákra vágom a meghámozott, kicsumázott almát és azonnal meglocsolom leszűrt citromlével, nehogy megbarnuljon. Hozzáteszem a kockára vágott paradicsomot, a felkockázott főtt halat, a kockára vágott zöldpaprikát és a vékony csíkokra szelt salátaleveleket. A majonézt kikeverem a brandyvel és hozzáadom a felvert habtejszínt. Adjuk meg a módját a tálalásnak, széles szájú koktélos poharat kibélelek salátalevéllel. Rétegezve beleteszem a salátacsíkokat, a paradicsom és zöldpaprikakockákat és a főtt halat. Amikor a pohár megtelt leöntöm a majonézmártással. tetejére kerülnek a negyedelt főtt tojások. Friss petrezselyemmel, paradicsommal, zöldpaprikával, citrommal, kaviárral díszítem.