Supedlalé 127. oldal
A páclé a következő: egy kiló sóhoz tíz liter vizet adunk. Ebbe a sós lébe belerakjuk a füstölésre szánt bőrős szeleteket, és 24 órán át állni hagyjuk. A filé pontosan annyi sót vesz magába, ami kell neki! Pácolás után minden szeletet szárazra törlünk, és úgy tesszük a rostra, ami bekerül a füstölőbe. A füstölő alja zárt, alatta ég a láng, a rost olyan hét centire van tőle. A filék a füstölőben szabályosan megfőnek a saját sós levükben, ez nagyjából 7-8 perc. (busánál 12 perc). A busafilé 30-40 deka is szokott lenni, főleg amikor nagytestű busákról beszélünk, 30-40 kilósakról. Amikor kellően puhák a filék, megemelem a rostot, szórok alá bükkből készült fűrészport, visszateszem, és letakarom, ez újabb öt percig tart. Amikor kész, kiveszem a füstölőből és 24 órát állni hagyom. Egyszerűen isteni!