Supedlalé és a teflonos keszeg:  63. oldal   –   Borban fürdik a hal:  177. oldal

A garda szeleteket a gerinc mentén éles késsel kettévágják, csipesszel a nagyobb szálkákat ügyesen kihúzzák, gondosan szárazra törlik, besózzák, hagyják egy darabig pihenni. A páclének is megadják a módját felforralt és visszahűtött vízzel készítik a páclének valót. Amibe ecet, mustármag, babérlevél, cukor, karikára szelt vöröshagyma, egész bors kerül. Amikor a páclé kihűlt a garda szeletekre-karikára vágott hagymát tesznek, felgöngyölik fokpiszkálóval rögzítik, így kerülnek az üvegekbe a páclével együtt. Két nap érlelés után fogyasztható.

Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!