02

A bőrös halászlé

Egy személyre fél kiló tisztított halszelettel számolunk, tehát a fej és a farok nem ...
Érdekel

A petyek – halászlé különlegesség Fonyódról

Hozzávalók: pontyszeletek, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, őrölt pirospaprika, fokhagyma, só, zsiradék. Elkészítése: Először a lecsós ...
Érdekel

Balatoni halászlé passzírozva

Nagyobb pontyot vagy harcsát megtisztítunk, a ponty fejéből a keserűfogát eltávolítjuk, a halakból nagyobb ...
Érdekel

Becce-hegyi vörösboros halászlé 

Dörgicsén, Tóth Vendel Becce- hegyi présházában nem pörkölt, halászlé rotyogott a bográcsban… – Úgy ...
Érdekel

Horváth József Elek feljegyzése a Keszthely környéki halászléről (1828)

“Visszamennénk a szőlőhegybe egy szíves keszthelyi lakoshoz halászlére meghívatva. Ennek mi Vas vármegyében csak ...
Érdekel

Kopácsi halászlé (Horvátország)

A Drávaszögben a kopácsiak a leghíresebb halfőzők. Nyaranként a környéken minden héten van halfőző ...
Érdekel

Örvényesi korhely halászlé

Jól sejtettem, mert nem szokványos halászlé készült hanem „korhely” a javából. Amihez nemcsak többféle ...
Érdekel

Rábaközi halászlé

A mester pontyból, kárászból, keszegből, fogasból és az erőteljesebb ízű csukából főzött nagyon kevés ...
Érdekel

Szenci halászlé

Két liter napraforgó olajban megpárolok 5 kiló apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadok 3 kiló ...
Érdekel
ai generated 8303593 640
Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!