02

Szenci halászlé

Supedlalé 123. oldal Két liter napraforgó olajban megpárolok 5 kiló apró kockára vágott vöröshagymát,…

Rábaközi halászlé

Supedlalé 151. oldal A mester pontyból, kárászból, keszegből, fogasból és az erőteljesebb ízű csukából…

Örvényesi korhely halászlé

Supedlalé 113.oldal Jól sejtettem, mert nem szokványos halászlé készült hanem „korhely” a javából. Amihez…

Kopácsi halászlé (Horvátország)

Supedlalé 173. oldal A Drávaszögben a kopácsiak a leghíresebb halfőzők. Nyaranként a környéken minden…

Horváth József Elek feljegyzése a Keszthely környéki halászléről (1828)

Supedlalé 29. oldal “Visszamennénk a szőlőhegybe egy szíves keszthelyi lakoshoz halászlére meghívatva. Ennek mi…

Balatoni halászlé passzírozva

Supedlalé 28-29. oldal Nagyobb pontyot vagy harcsát megtisztítunk, a ponty fejéből a keserűfogát eltávolítjuk,…

A petyek - halászlé különlegesség Fonyódról

Supedlalé 61.oldal Hozzávalók: pontyszeletek, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, őrölt pirospaprika, fokhagyma, só, zsiradék. Elkészítése: Először…

A bőrös halászlé

Supedlalé 49. oldal Egy személyre fél kiló tisztított halszelettel számolunk, tehát a fej és…
Megszakítás