
A bőrös halászlé
Supedlalé 49. oldal Egy személyre fél kiló tisztított halszelettel számolunk, tehát a fej és ...
Érdekel
A petyek – halászlé különlegesség Fonyódról
Supedlalé 61.oldal Hozzávalók: pontyszeletek, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, őrölt pirospaprika, fokhagyma, só, zsiradék. Elkészítése: Először ...
Érdekel
Balatoni halászlé passzírozva
Supedlalé 28-29. oldal Nagyobb pontyot vagy harcsát megtisztítunk, a ponty fejéből a keserűfogát eltávolítjuk, ...
Érdekel
Horváth József Elek feljegyzése a Keszthely környéki halászléről (1828)
Supedlalé 29. oldal “Visszamennénk a szőlőhegybe egy szíves keszthelyi lakoshoz halászlére meghívatva. Ennek mi ...
Érdekel
Kopácsi halászlé (Horvátország)
Supedlalé 173. oldal A Drávaszögben a kopácsiak a leghíresebb halfőzők. Nyaranként a környéken minden ...
Érdekel
Örvényesi korhely halászlé
Supedlalé 113.oldal Jól sejtettem, mert nem szokványos halászlé készült hanem „korhely” a javából. Amihez ...
Érdekel
Rábaközi halászlé
Supedlalé 151. oldal A mester pontyból, kárászból, keszegből, fogasból és az erőteljesebb ízű csukából ...
Érdekel
Szenci halászlé
Supedlalé 123. oldal Két liter napraforgó olajban megpárolok 5 kiló apró kockára vágott vöröshagymát, ...
Érdekel