02

A bőrös halászlé

Supedlalé 49. oldal Egy személyre fél kiló tisztított halszelettel számolunk, tehát a fej és ...
Érdekel

A petyek – halászlé különlegesség Fonyódról

Supedlalé 61.oldal Hozzávalók: pontyszeletek, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, őrölt pirospaprika, fokhagyma, só, zsiradék. Elkészítése: Először ...
Érdekel

Balatoni halászlé passzírozva

Supedlalé 28-29. oldal Nagyobb pontyot vagy harcsát megtisztítunk, a ponty fejéből a keserűfogát eltávolítjuk, ...
Érdekel

Horváth József Elek feljegyzése a Keszthely környéki halászléről (1828)

Supedlalé 29. oldal “Visszamennénk a szőlőhegybe egy szíves keszthelyi lakoshoz halászlére meghívatva. Ennek mi ...
Érdekel

Kopácsi halászlé (Horvátország)

Supedlalé 173. oldal A Drávaszögben a kopácsiak a leghíresebb halfőzők. Nyaranként a környéken minden ...
Érdekel

Örvényesi korhely halászlé

Supedlalé 113.oldal Jól sejtettem, mert nem szokványos halászlé készült hanem „korhely” a javából. Amihez ...
Érdekel

Rábaközi halászlé

Supedlalé 151. oldal A mester pontyból, kárászból, keszegből, fogasból és az erőteljesebb ízű csukából ...
Érdekel

Szenci halászlé

Supedlalé 123. oldal Két liter napraforgó olajban megpárolok 5 kiló apró kockára vágott vöröshagymát, ...
Érdekel