Supedlalé 74. oldal
Savanyú káposztát megmosunk, feltesszük főni. Közben a vastagra szelt amurt megsózzuk, lisztbe forgatjuk és átsütjük. Jó kis füstölt szalonnából vágjunk kockára legalább 15 dekát. Ha kisül, dobjunk rá szeletekre vágott zöldpaprikát, kicsit pároljuk és hozzáadjuk a rotyogó káposztához. Egy óra főzés elég a káposztának, rakjuk rá az amurszeleteket, és addig pároljuk együtt, amíg a hal puha nem lesz. Óvatosan kiszedjük őket a káposztából, világos rántást készítünk, amibe egy kis hagymát pirítunk, meghintjük piros paprikával és nagyon finomra vágott kaporral. A káposztát berántjuk, ne sajnáljuk tőle a tejfölt, még egyet forraljunk rajta. Tálaláskor a káposzta tetejére halmozzuk az amur szeleteket.