Supedlalé 54. oldal

4 fő részére: 1 kg törpeharcsa, vöröshagymából is elég egy jól fejlett 15 dkg paradicsom 10 dkg zöldpaprika egy csokor kapor 5 dkg liszt 2 dl tejfel, 10 dkg zsír, fűszerpaprika, só.

A halat megtisztítjuk (ügyeljünk a szúrós tüskéjére) fejét levágjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, zsíron megpirítjuk, kevéske vízzel felöntjük, sózzuk. Amilyen utálatos levenni a horogról a törpét, annyira élvezetes a főzése, húsának íze különleges. A parikát paradicsomot összevágjuk csíkokra, belerakjuk a pörköltalapba az előkészített halakkal együtt és lassú tűzön megpároljuk. Ha már kellően puha a harcsa, megszórjuk apróra vágott kaporral és kevés tejfölös habarással besűrítjük. kenyérrel nagyon jó tunkolni, de galuskát is adhatunk mellé.

Megszakítás