Supedlalé és a teflonos keszeg: 64. oldal / Borban fürdik a hal: 180. oldal
A pontyot megtisztítjuk, patkó alakura szeleteljük, de a külső nyálkaréteget rajta hagyjuk. A sózás nélküli 1,5 cm-es halszeleteket lapos tálra tesszük, 2 dl (5 %-os) borecettel meglocsoljuk, és többször megforgatjuk, amíg a hal bőre elszíneződik.
A főzőléhez 2 sárgarépát, 2 fehérrépát, 1 vöröshagymát, 15 szem egész fekete borsot, babérlevelet megfelelő mennyiségű vízben – bőven megsózva! – elkezdünk főzni, gyöngyöző forralással. Amikor a zöldség már majdnem megfőtt, behelyezzük az előkészített halszeleteket, a borecettel együtt! További 15 perces főzés után a halat és a zöldségeket leszűrjük, citrom- narancskarikákkal, petrezselyemmel körítve forrón tálaljuk. Kihűlve is ízletes, krumpli salátával a legfinomabb.