Supedlalé 98. oldal
A compót nem kell pikkelyezni, csak jól megmosni kívülről. Felbontás után kiöblítjük a belsejét, a gerinc alól kikaparjuk a veséket is, kivesszük a kopoltyúíveket, majd citromlével és sóval bedörzsöljük a testüreget. Félórát pihentetjük, majd 10 százalékos ecetben megforgatjuk, körülbelül egy percen át hagyjuk az ecetpácban, majd citromos, sós lében, gyöngyöző forralással tíz percig főzzük. Óvatosan meleg jénai tálra tesszük a puhára főtt, már megkékült compót, citromot csöpögtetünk mindkét oldalára, majd sercegően forró, enyhén sós vajjal megöntözzük. Különleges halétel az ilyen compó, jellemző az ínyencekre, hogy Bajorországban a kék compó ára kétszerese a hasonlóan tálalt pisztrángénak. Ők könnyű bajor sörrel fogyasztják, én könnyű fehérbort javaslok.