Supedlalé és a teflonos keszeg: 118. oldal  /  Borban fürdik a hal: 243. oldal

(Csönge Ferenc leleménye)
Horgász kell hozzá, nem is akármilyen, hiszen a terítékre kerülő ponty minimum 6-7 kilós legyen! A gerinc mentén bevágjuk, kifordítjuk, a hasüreget sózzuk, megfordítjuk, beirdaljuk, újból sózzuk. A zöld „fűszerek” egymás után kerülnek rá a halra. Apróra vágott petrezselyem, snidling, vékony karikára szelt metélőhagyma, mandulaforgács, tárkony, kakukkfű, a környéken szedett vegyes erdeigomba-cikkek. Az irdalásokba fokhagymagerezdek kerülnek, kevés citromlevet csavarunk rá, citromkarikákat szelünk rá, majd kaliforniaipaprika-darabok teszik teljessé az esztétikai élményt. Akali olaszrizlinggel óvatosan meglocsoljuk, fólia alatt pároljuk, majd a fóliát levéve kevés olívaolajat spriccelünk rá, és ropogósra sütjük.

Feliratkozásommal kérem / hozzájárulok, hogy a zakonyi.hu a részemre hírleveleket és más értesítéseket küldjön!