Supedlalé 19. oldal

Először is: ne süssünk tenyérnyi keszegnél kisebbeket. Könnyen megég, a paprikás liszt is lepereghet róla, keserű lesz, stb. Hallgassunk a profikra, akik a tojásfehérjét sózzák, halfűszerezik és villával felhabosítják. A keszegeket paprikás lisztbe forgatják, nem spórolnak a paprikával, akkor jó, ha a paprikás lisztünk halvány rózsaszín árnyalatot kap. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a keszegeket mártsuk bele a tojásfehérjébe, forgassuk meg a paprikás lisztben, kicsit várjunk vele, míg lecsöpög és tegyük a forró olajba.

Nem kell előkészíteni a keszegeket, csak annyi álljon bevetésre készen, amennyit rögtön az olajba teszünk. Ha megsültek a keszegek, csöpögtessük le őket. Lehet fogyasztani kézből, burgonyapürével, savanyúsággal, friss cipóval.

Megszakítás