Supedlalé 95. oldal

A hozzávalók négy személyre: 50 dkg csukafilé bőr nélkül, 20 dkg csiperkegomba, 30 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 1 fej lilahagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 dkg juhtúró, 3 gerezd fokhagyma, 500 g csusza tészta, olaj, só, bors, fűszerpaprika, tejföl. A csukafilét másfél centis kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, kevés olajon lepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, hozzátesszük az apró szeletekre vágott gombát, majd a felkockázott paradicsomot, zöldpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kb. 2 dl vizet és lassú tűzön pároljuk 15 percig, ekkor hozzáadjuk a halat, majd 15 perc alatt készre főzzük. A csusza tésztát kifőzzük majd egy nagyobb tálba rétegezve elhelyezzük a hozzávalókat. Először a pirított szalonnát, majd a csuszatésztát, erre rámorzsolunk a juhtúróból, addig folytatva, míg el nem fogynak az összetevők. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, majd 190º C-on 30 percig sütjük. A juhtúrós csuszatésztát a tányérra helyezzük, majd rámerjük a csukapörköltet. Ízlés szerint tejföllel díszítjük.

Megszakítás