Supedlalé 173. oldal
A Drávaszögben a kopácsiak a leghíresebb halfőzők. Nyaranként a környéken minden héten van halfőző verseny. A halpaprikás egyszerű étel. A vízenjáró embernek nem volt ideje pepecselni a főzéssel, eszköznek elég volt egy bogrács meg egy fakampó, amire fölakaszthatta. A mi halpaprikásunk tulajdonképpen halászlé, amelynek több változata van. Érdekes, hogy a halpaprikáshoz (halászléhez) egy kanál ecetet is tettek. (Az ecet könnyebben emészthetővé teszi a halat, a csikliből ezért sohasem hiányzott a kis üvegbe töltött ecet.) A kopácsi halpaprikás nem szorul az én védelmemre, de azt gyorsan leírom, hogy pontyot, csukát, harcsát, compót és sügért tettek bele, majd megsózták, és csak annyi vizet tettek rá, hogy ellepje. Forráskor vágtak bele hagymát és apró paprikát. Forrástól számolva háromnegyed óra alatt elkészült.