Supedlalé 66.oldal
Hozzávalók: 2-3 db bármilyen balatoni hal (keszeg, sügér, bodorka), nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dkg fűszerpaprika, zöldpaprika, vagy cseresznyepaprika, 1-2 db burgonya, olaj vagy zsír, só ízlés szerint. A halakat megpucoljuk, sűrűn beirdaljuk, hogy a vékony szálkák ne okozzanak kellemetlenséget, majd 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk. A burgonyát kockára, a hagymát apróra vágjuk, a zöldpaprikát szeleteljük, a fokhagymát zúzzuk. A vöröshagymát megpároljuk, elkeverjük fűszerpaprikával, beletesszük a zöld vagy cseresznyepaprikát, – esetleg mindkettőt, sóval, fokhagymával fűszerezzük, személyenként 4 dl vízzel felöntjük, és tíz percig forraljuk. Belerakjuk a burgonyakockákat, amikor félig puha, a levesbe tesszük a haldarabokat is. Rövid ideig még forraljuk, de nem keverjük, mert összetörik a hal. Forrón darált cseresznyepaprikával tálaljuk.