Supedlalé 87. oldal
Megteszi a halászléfőző bogrács is, főleg, ha szabadban főzünk. Testesebb amur kívánkozik a bográcsba, szép patkó alakú szeletekre vágva. Előtte azonban a megtisztított fejet tesszük a bogrács aljába, megpakoljuk egy sor vékony karikára vágott vöröshagymával, friss paradicsom és zöldpaprika karikákkal, erre kerülnek rá szépen elterítve a korábban már besózott amurpatkók. Pirospaprikával megszórjuk, majd a rétegezést megismételjük. Csak annyi vizet öntünk rá, amennyi elfedi a főznivalót. Lassú tűzön egy óráig forraljuk, a vége előtt friss tejfölt is teszünk bele. Főzés közben nem kevergetjük, hanem rázogatjuk a bográcsot.
– Nem kötözködni akarok, de minek az amurfejet is belefőzni?
– Mert tartást ad neki. Az a húsos izmos fej sűríti, meg ízt is ad az ételnek.