Hozzávalók: 2 kg pontyfilé, 3 fej fokhagyma, 15 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 kávéskanál őrölt paprika, 4 dl mustár, a sütéshez étolaj.
A babsalátához: 50 dkg fehérbab (vagy tarkabab), 4 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 púpos kávéskanál őrölt paprika, 8 dl tejföl, 1,5 dl majonéz, 2 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma.
A babot vízben puhára főztem, leszűrtem félretettem hűlni. Fokhagymát pucoltam átnyomtam őket a présen és alaposan megszórtam velük a filéket aztán rájuk kentem a mustárt elől hátul aztán a hűtőbe rakva újabb pihenőidőt engedélyeztem nekik.
A kihűlt babot tálba öntöttem adtam hozzá apróra vágott vöröshagymát, tejfölt, majonézt, paprikát, borsot és sót. Alaposan összekevertem és mehetett a hűtőszekrénybe a tálalásig érlelődni.
Panírt készítettem nem átlagost. Egy tálban zsemlemorzsát, lisztet őrölt paprikát, borsot és sót összekevertem, átforgattam a mustáros pontyszeleteket, és egymás mellé, tálcára raktam. További pihenés következett. Nézzék el nekem a sok pihentetést, de idő kell a halhúsnak és a fűszereknek, hogy egymásra találjanak. Félóra múlva bő forró zsírban megsütöttem őket és a babsalátával tálaltam magamnak.
Borban fürdik a hal: 75. oldal