Supedlalé 49. oldal
A narancsbor amúgy csak fehér szőlőfajtákból készül, az elnevezés a bor narancsos színére utal. Nem fajtafüggő, Cserszegi fűszeresből épp olyan kitűnő narancsbor készülhet, mint szürkebarátból vagy éppen rizlingből. A gasztronómiában kitűnően használhatók, mert a jó szerkezet finom összehúzó hatással kiegészítve, valamint a gazdag és egyedi ízvilág visszafogottan szolgálja az ételt.
Ami pedig a harcsapörköltet illeti: a harcsahúst felkockázzuk, megsózzuk, félre tesszük. Pörköltalapot készítünk (vöröshagymát zsírban megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és kevés vizet öntünk hozzá. Paradicsomot, zöldpaprikát szintén kockára vágjuk, hozzáadjuk a pörkölt alaphoz, rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a harcsa kockákat. Együtt majdnem készre főzzük, de ügyelünk rá, hogy mielőtt a harcsahús teljesen megpuhulna, hozzáöntjük a narancsbort. Kapros túrós csusza nagyon illik hozzá.