Supedlalé 95. oldal

Hozzávalók: 30 darab megtisztított nagyméretű küsz, ha ügyesek vagyunk ki is filézhetjük őket, de tisztára pucolva, kibelezve ugyanolyan jó lesz, mint filézve. Szükségünk lesz egy-két céklára, néhány szem megtisztított burgonyára, két sárgarépára, két tojásra, egy fej vöröshagymára két kovászos uborkára. és majd egy kis tubusos majonézre. Az igényesebbek maguk is készíthetik a majonézt (amiből tartármártás is készülhet). A burgonyát a tojásokat, céklát és a sárgarépát megfőzzük. A tojások kivételével mindent külön lereszelünk. A hagymát apróra vágjuk. A jól megsózott küszöket bádoglapon parázs fölött roppanósra sütjük, majd feldaraboljuk.

A küszdarabokat, krumplit, hagymát, répát és a céklát rétegenként egymásra helyezzük egy tálon, majd leöntjük az egészet majonézzel. (majonéz helyett lehet sűrű tartármártás is). A tetejére szórjuk az apróra vágott főtt tojást, egy órán át állni hagyjuk, majd karikára szelt kovászos uborkával tálaljuk.

Megszakítás