Supedlalé 164. oldal
Hozzávalók: 1 kiló piranha, 2 darab vöröshagyma, 1 tasak halfűszer, szezonális halakhoz petrezselyem és metélőhagyma ízlés szerint. 4 gerezd fokhagyma 1 liter víz,1 csomag hagymás krém, 2 evőkanál olívaolaj, végül tejszín. A felaprított hagymát olivaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát is. Amikor a vöröshagyma aranyszínű, belerakjuk a megtisztított, kibelezett halakat, megszórjuk halfűszerrel, közben hozzáadjuk a vizet, a petrezselymet és a metélőhagymát, majd fedő alatt pároljuk harminc perecig. Ezután félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni, majd szitán átszűrjük. Fazékba merjük, hozzáadjuk a hagymás tejszínt, és állandó kevergetés mellett lassú tűzön beforraljuk. Petrezselyemmel és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.